Deprecated: Function spliti() is deprecated in /storage/content/59/151559/antalya-alanya.se/public_html/index.php on line 54

Sport och aktiviteter i Alanya


Alanya är ju som sagt, en badort, dit många väljer att åka för att sola och bada. Sola och bada i all ära, men en hel dag på stranden utan några aktiviteter kan bli en ganska lång dag. Därför finns det en hel del att sysselsätta sig med både vid stranden och vattnet men även om man tar sig därifrån.

Stränderna i Alanya

Vid stränderna i Alanya finns det en hel del aktiviteter att välja mellan om man vill hitta på något annat än att ligga i sin solstol och sola. Man kan till exempel spela volleyboll med andra spelsugna solbadare. Ta ett parti boule i skuggan eller varför inte spela lite strandtennis.
Är man ute efter lite mer fart och fläkt, kan man alltid hyra en jetski för en halvtimme och känna hur det är att gasa upp den till maxhastighet. Bananbåtar är en annan populära aktivitet bland många, framförallt lite yngre. Bananbåt är en lång uppblåst, gul, bananliknanden farkost som är fastspännd efter en motorbåt. En bananbåt tar cirka 12 personer, som kliver upp, håller sig fast och åker iväg bakefter båten. Detta går många gånger ganska fort, och det brukar även bli väldigt skumpigt. En kul upplevelse helt enkelt.

Badringar och parasailing

Vill man åka själv bakom en motorbåt finns det \"badringar\" i modell större man kan sätta sig i. Detta går än fortare än bananbåten och det brukar även bli väldigt mycket skumpigare. Också väldigt kul.
Vill man däremot har något lite lugnare kan man prova på Parasailing. Där blir du fastspänd i en sele som är kopplad till en stor fallskärm som är spänd efter en båt. Upp i luften hissas du, och där hänger du sedan under cirka 15 minuter. Utsikten är fantastisk men man bör inte vara allt för höjdrädd.
Är man ute efter något ännu lugnare finns det stora möjligheter att låna en trampebåt. Cykla ut från stranden och bara njut av det böljande blå och solen. En avkopplande tur.

Alanya från land

Vill man uppleva Alanya från mer än strandens håll kan man alltid bege sig ut på bergsklättring eller vandring. Sådana här turer av de lite större slagen organiseras av speciella arrangörer. Lättast är det att höra sig för med antingen hotellet eller sin reseledare för att se vad de kan erbjuda.